maanantai 4. kesäkuuta 2012

Viimeistä viedään

Moro,

Meillä on tänään viimeinen vetopäivä ja jo muutaman tunnin päästä puretaan. Eilen tosin vielä rakennettiin aika paljon myös uusia settejä. Onneks silti enemmän purettiin kuin rakennettiin. Eilinen ratkas myös bloginkirjoitusongelman. Aamulla mietin, että mistä sitä mahtais jaaritella. Olin tavallaan jo unohtanut, että Venäjällä tilanteita syntyy erittäin lyhyellä varoajalla. Näin kävi siis myös eilen.

Olimme Dirika Kauhasen kanssa avaamassa pressihuonetta, kun saimme tietää, että osa pääsalin puheista halutaan pressihuoneen tulkkausvastaanottimiin. Ei siis suinkaan kaikkia, tai esim kolmea ekaa puhetta vaan osa. Mun tehtäväks jäi päivystää ja repiä pressihuoneen tulkkaussäteilijöiden sähköjä pois ja päälle. No sit tuli ilmi, että jolloin Dirikalla on synttärit ja tätä varten tarvitaan pieni kaiutinjärjestelmä. Ajasta ja paikasta ei tässä vaiheessa ollut tietoa, joten päätin jo valmistella laitteet valmiiksi odottamaan. Onneksi. No sitten n. 20min tästä tilauksesta tuli ilmi, että Venäjän ministeri haluaa antaa lehdistölle lausunnon sisääntuloaulassa. Ilmoituksesta 20min kuluttua tulisi olla valmiina PA aulaan kahdella langattomalla mikillä sekä mediasplitterillä varustettuna. Kauhanen haki kaapeleita ja mikit, mä kannoin kajarit ja Mertsi lykkäs mikserivaunun, joka kulkee nimellä Jenni (ja sen identtinen kopio nimellä Sauli),  mestoille.  Splitteri ryöstettiin pressihuoneesta ja kajarit oli siis jo valmiina, koska olin valmistellut ne hetkeä aiemmin tilattuun synttärisettiin, joka muuten ei koskaan toteutunut. Tai siis ainakaan vielä. Puhe meni hyvin ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kuvassa Ville valmistautuu huippusuoritukseen luotettavalla Yamaha-mikserillä.
Myös käyttämämme mediasplitterit ovat hyviä tehtäväänsä. Silti yhdessä laitteessa havaittiin "joku vika" muutama päivä sitten. Nykynuorison käyttämä taktiikka tässä tilanteessa on yleensä se, että laitteen päälle kirjoitetaan teippiin esim. "jotain mystistä" tai "paskana" muutaman kirosanan saattelemana. Kun havaitsimme vian splitterissä, Ville reippana miehenä kysyi radiopuhelimella josko ryhmästämme löytyisi elektroniikka -asentajaa. Hetken kulutta paikalle marssi kuvan nuori ja lahjakas Reima Saarinen Kouvolasta, joka kolvin ja tinan kanssa korjasi splitterin, vian ensin paikallistettuaan. Ei jäänyt splitteri varaston korjausnurkkaan lojumaan ei.
Iltaisin ollaan edellen ehditty tutustumaan Kazanin ruokatarjontaan. Kylästä löytyy hyviä ja huokeita ravitsemusliikkeitä hotelliemme vierestä. Muutama ilta sitten oltiin Sipilän, Saarisen ja Kauhasen kanssa illallisella. Oli todella mukavaa ja tajusinkin että syystä tai toisesta on vierähtänyt liian monta vuotta siitä, kun viimeksi ollaan oltu illallisella kyseisellä kombolla. Samaa taukoa ei saa päästää tulevaisuudessa tapahtumaan. No mut hauskaa oli vaikka kuvan tarjoilija yrittikin polttaa mun ja Kauhasen pihivit ihan siinä meidän pöytämme vieressä. Outo heppu. Ei reklamoitu.

 Jäljellä on siis vielä tämän päivän vedot sekä kaksi purkupäivää ennen kuin suuntaamme kotiin 8.6.
Luulenpa että vielä yksi blogikirjotus syntyy mun kynästä purun yhteydessä. Sen jälkeen on tiedossa noin viikon tauko, jonka jälkeen duo Timppa ja Santtu siirtyy hyppykepeillä Pietariin.

Liski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti