keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Pääpäivä lähestyy

Mo.

Sen verran verkkaisella tahdilla vedetään tätä talousfoorumin valmistelevaa päivää, että hyvin kerkeää yhden blogitekstin kirjoittamaan ihan ilman mitään asiaakaan. Keskityn kuviin.
Mä ja Kauhanen ollaan lavan takana lähtötelineissä mahdollista äänentoistotehtävää varten. Knuutinen ja Sipilä päivystää omissa työpisteissään lavan etupuolella olevalla huoltosillalla. Enberg vastaavasti haahuilee näiden kahden mestan välillä, vaikka hänen loppusijoituspaikka vedon aikana onkin tämä takaväijy. Lähes kaikki vahvistimet on sijoitettu takaväijyyn, samoin kun Enbergin Yamaha-merkkinen erittäin luotettava varamikseri, jolla Mikko ottaa tilanteen haltuun jos Knuutisen vastaava mikseri esim räjähtää. Kuvassa takaväijyn vahvistimet ja sähkökeskukset.
Vahvistimista kaiutinsignaalit lähtevät kaiuttimille MEGAJÖNKKÖÄ pitkin. Kyseinen kaapeli on 48x 4mm2 ja sillä voidaan ajaa mm. kaksitoista (12) linjaa Nexon PS8:ja 8mm2 pinta-alalla. Kaapeli on 30m pitkä ja niitä on kaks samassa casessa. Kauhasen mukaan ei ihan miellyttävin käsiteltävä. Ymmärrän. Kuvassa MEGAJÖNKKÖ ja vertailukohtana oikeanpuoleinen kaapeli, joka on 18x2,5mm2 socapex. Siis just se kaapeli jolla yleisesti vedellään 50m matkoja kajareille ja ihmetellään kun ääni ei oo ihan läsnä. Jännä.  
Vaffareille tarvitaan myös sähköä ja tossa yks päivä käytiin Santun kans tutustumassa sähkön alkulähteillä. Sukellusveneen (!) taakse oli sijoitettu melko monta generaattoria joista lähtee myös monta paksua, jopa MEGAJÖNKKÖÄ paksumpaa, kaapelia. Tässäkin tapauksessa pinta-alaa tarvitaan, sillä sähkö kulkee monta sataa metriä, välillä myös asfaltin alla, ennenkuin päätyy tänne messukeskukseen sähkökeskuksille. Kuvassa sähkökaapelit ja geniskylä sekä maalauksen alla oleva sukellusvene. 



Kun tultiin sähköretkeltä takaisin, niin Rap-Dirika Nyberg oli vastaanottanut yllättävän tehtävän. Jonkun mielestä lavan etureunan kangas oli rypyssä ja että se ei käy. No Nyberg taikoi jostain höyrysilityskoneen ja alkoi hommiin. Ihan tarkkaan en tiedä auttoiko silittäminen mitään. Anywho melko hieno ja monimutkainen vehje oli Nystyn käytössä tässäkin tehtävässä. 


Eilen matkalla hotellille käväistiin Santun kanssa ruokakaupassa. Muuten kaupasta löytyi ihan perusasiat, mutta yhdessä vitriinissä oli jotain mihin ei ainakaan suomessa ole tottunut. Kuvan konetuliaseiden lisäksi tarjolla oli myös stilettejä ja heittotähtiä. Lienevät enemmän tarpeellisia tässä maassa, vaikkakin pitää muistaa, että matkaa esim. Kotkaan meriteitse on vain n.200km. 


Huomenna on siis pääpäivä ja Venäjän toiminnanjohtaja tulee pitämään puheen. Tänään hommaa harjoitellaan todennäköisesti melko monta kertaa. 
Ei mul muuta. 
Mo. 
Liski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti